Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των Αγγέλων Βασιλεύς-
Η ιστορία του Ακανθίνου Στεφάνου

Επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου, Δρος Θεολογίας, 
Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας

Αναφορά στον ακάνθινο στέφανο γίνεται στα Συνοπτικά Ευαγγέλια και ειδικότερα στον Ματθαίο (27, 27-29), στον Μάρκο (15, 16-18), αλλά και στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (19, 2-5). Ομοίως και Πατέρες της Εκκλησίας, όπως ο Μέγας Αθανάσιος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Κύριλλος Αλεξανδρείας και ο Ωριγένης γράφουν περί του ακανθίνου στεφάνου. Τι απέγινε όμως μετά τον θάνατο του Ιησού; Παραλήφθηκε από τους Αποστόλους, από τον Νικόδημο, από τον Ιωσήφ της Αριμαθείας ή από κάποιον άλλον μαθητή Του; Καμμία αρχαία μαρτυρία δεν απαντά στο ερώτημα, με εξαίρεση ένα αρμενικό χειρόγραφο, το οποίο χρονολογείται το 1227, όπου αναφέρεται ότι δύο κομμάτια του ακανθίνου στεφάνου μεταφέρθηκαν από τον Ευαγγελιστή Μάρκο αρχικά στην Ισπανία και ακολούθως στη Βενετία. Ο Απόστολος Θαδδαίος τα εναπέθεσε αργότερα στην Αρμενία, στην περιοχή Zarevante. Ο στέφανος παρέμεινε στη συνέχεια στον «βράχο» επί του οποίου μαρτύρησε ο Απόστολος.

Η νέα ιστορική και πρωτότυπη μελέτη του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου εξετάζει τα ιστορικά δεδομένα και τις μαρτυρίες για τον ακάνθινο στέφανο. Πρόκειται για επιμελημένη ιστορική μελέτη, η οποία εμπλουτίζεται από πολλές καλαίσθητες εικόνες.

Έκδοση: Α’

Σύνολο σελίδων: 80

Διαστάσεις: 12 x 21

Τιμ. 4 €.  Για online παραγγελία πατήστε εδώ!

Η προσευχή της Ανατολικής Εκκλησίας (Αναθεωρημένη έκδοση) Νέο!

Η θεία Λειτουργία αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Συγγραφέως: Παύλου Ευδοκίμωφ

Έκδοση: Δ’

Σύνολο σελίδων: 248

Διαστάσεις: 14 x 21

Κωδικός: 99.06.001

Τιμή: 10 Για online παραγγελία πατήστε εδώ!

Το μνημειώδες έργο του Π. Ευδοκίμωφ στο οποίο αναλύονται με εμβριθή τρόπο οι λειτουργικές προσευχές, οι ι. ακολουθίες,  η ευχαριστιακή λειτουργία, το κείμενο και η ερμηνεία της Θ. Λειτουργίας. Ένα απαραίτητο εγχειρίδιο λειτουργικής για κάθε πιστό.

«Εις ύψος νοητόν…» (Αναθεωρημένη έκδοση) Νέο!

Λόγος περί Προσευχής αγίου Νείλου του Ασκητού

Συγγραφέως: αρχιμ. Ευσεβίου Βίττη

Έκδοση: Δ’

Σύνολο σελίδων: 344

Διαστάσεις: 14 x 21

Τιμή: 10 Για online παραγγελία πατήστε εδώ!

Μελέτη στον περί Προσευχής λόγο του αγ. Νείλου. Στο α΄μέρος αναλύεται η ανθρωπολογία της προσευχής, η σημασία της για την πνευματική ζωή του πιστού και την εν Χριστώ προκοπή του και εν γένει η θεολογική της διάσταση στην ορθόδοξη παράδοση. Στο β΄μέρος παρατίθεται μετάφραση και ερμηνεία του κειμένου.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.