Την Τρίτη 5 Απριλίου στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε δύωρη συνάντηση του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου Μαϊδώνη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, με τους φοιτητές της Ακαδημίας στο πλαίσιο του μαθήματος «Σύγχρονες αιρέσεις και Παραθρησκευτικά ‘κινήματα’», το οποίο διδάσκει ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Αριστοφάνης Ζαμπακίδης.
Σ’ αυτήν παρουσιάστηκε το σκηνικό των σύγχρονων αιρέσεων που δραστηριοποιούνται στην πατρίδα μας και προκαλούν σύγχυση και ανυπολόγιστη βλάβη στις οικογένειες και ειδικότερα στους εφήβους και τους νέους.
Ο π. Χρυσόστομος έχει ασχοληθεί επί πολλά χρόνια με το θέμα αυτό και με τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, που κατέθεσε ενώπιον των φοιτητών, προκάλεσε το ενδιαφέρον τους. Τούτο φάνηκε στη συζήτηση που ακολούθησε και στην οποία διατύπωσε προτάσεις σχετικά με την ποιμαντική αντιμετώπιση των αιρέσεων.
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους πεπλανημένους αδελφούς μας και πρότεινε τρόπους προσέγγισής τους, με σκοπό να γνωρίσουν την Αλήθεια του Χριστού και να εγκαταλείψουν την πλάνη. 
thes1Γράφτηκε απο τον/την Χρήστος Τσαμπάζης
 

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.