Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου  στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου στην Ζόγκα  Αργολίδος ,τελέστηκαν τα θυρανοίξια  παρεκκλησίου που είναι αφιερωμένο στο Γεννέσιο της Θεοτόκου.   Τα θυρανοίξια και τον Αγιασμό τέλεσε  με τις ευλογίες του  Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου ,ο εψηφισμένος Μητροπολίτης  Αρτης  Καλλίνικος .

Ο μικρός αλλά περικαλλής Ναός βρίσκεται μέσα στο συγκρότημα του προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου  που  βρίσκεται  στην περιοχή Ζόγκα Αργολίδας, περίπου 5χλμ από το Κεφαλάρι Άργους,. Ο Ιερός Ναός  που είναι αφιερωμένος στην  Παναγία  θεμελιώθηκε το 2015.

Ο δημιουργός του συγκροτήματος, Ιερομόναχος π. Ιγνάτιος Γρηγοριάτης ο οποίος σε σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τον  Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο και τον Μητροπολίτη Αρτης Καλλίνικο  ,  την Αδελφότητα της Μονής και τον ανώνυμο συνδρομητή που χωρίς αυτόν  δεν θα είχε φτιαχτεί ο ναός της Παναγίας , ένα   όνειρο του  Αγιορείτη μοναχού  από τα παλιά που εκπληρώθηκε.

Ακολούθησε πανηγυρικώς εσπερινός μετά θείου κηρύγματος από τον Μητροπολίτη Αρτης Καλλίνικο.

artis1 artis2 artis3 artis4 artis5 artis6 artis7 artis8 artis9 artis10 artis11 artis12 artis13 artis14Γράφτηκε απο τον/την Ευάγγελο Μπουγιώτη

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.