Με τη δέουσα ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, η ιερά μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου, του μεγάλου αυτού ανδρός της Εκκλησίας μας, ο οποίος με τη ζωή και το έργο του προσέφερε τα μέγιστα στην δογματική θεολογία και ζωή της Εκκλησίας, με πρώτιστο στοιχείο τη ομώνυμη Θεία Λειτουργία η οποία τελείται την ημέρα της μνήμης του και ακόμη εννέα φορές καθ΄ όλο το  υπόλοιπο έτος.      

Της τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο εορτάζων Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, συλλειτουργούντων των Πανιερωτάτων Μητροπολιτών Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου και Λεμεσού κ. Αθανασίου, πλαισιούμενων από τους πανοσιολογιωτάτους Αρχιμανδρίτες Ιερώνυμο Πυλιώτη, Αυγουστίνο Κκαρά, πρωτοσύγκελο, τους Πρωτοπρεσβυτέρους Χρίστο Βούργια, Αρχιερατικό Επίτροπο, Ηρακλείδιο Ξιούρο, Αναστάσιο Ισαάκ, τον Πρωθ. Δανιήλ Άγκελ, τους Πρεσβυτέρους Χρίστο Κούλενδρο, Ανδρέα Παπαμιχαήλ και τους Διακόνους Επιφάνιο, Κωνσταντίνο και Φίλιππο.

 

Παρέστησαν οι Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Πυρίλλης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλίμνιου, θρονικοί επίτροποι, βουλευτές εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και άλλων φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε η Δοξολογία της πρώτης του Έτους. Ακολούθως σχηματίστηκε πομπή προς το Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως όπου έγινε η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας από τον Πανιερώτατο ο οποίος δέχθηκε στη συνέχεια τις ευχές του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αρχών της περιοχής και του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας τον εορτάζοντα Μητροπολίτη επισκέφθηκαν επίσης  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και μέλη της Ιεράς Συνόδου οι οποίοι και υπέβαλαν προς αυτόν, τις  εόρτιες τους ευχές.

onomast_konstant1 onomast_konstant12 onomast_konstant13 onomast_konstant5 onomast_konstant8 onomast_konstant7 onomast_konstant9 onomast_konstant2 onomast_konstant3 onomast_konstant10 onomast_konstant6 onomast_konstant4 onomast_konstant11Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κωνσταντίας

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.