Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Yμηττού κ.κ. Δανιήλ και την άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που βρίσκεται στη περιοχή του Βύρωνα τίθονται προς προσκύνηση τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα των νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, από την Ιερά Μονή των Αγίων στην Θέρμη της Μυτιλήνης.

Καθημερινά στον Ιερό Ναό τελούνται οι ακολουθίες του Όρθρου, του Εσπερινού, το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου, του αγιασμού και η παράκληση στους Αγίους.

Σήμερα το απόγευμα μετά την ακολουθία του Εσπερινού ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης απευθυνόμενος προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, μίλησε για την Εκκλησία στις έσχατες ημέρες. Ερμήνευσε το 12ο Κεφάλαιο της Αποκάλυψης παραλληλίζοντας τα όσα γράφει ο Ιωάννης στο βιβλίο της Αποκάλυψης, με τις επιθέσεις που δέχεται η Εκκλησία ανά μέσω των αιώνων από απίστους και αθέους. Αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχεται σήμερα η Εκκλησία και ο Χριστός σε όλες τις χώρες από τους διώκτες Του. Έκλεισε δε την ομιλία του αναφερόμενος στην επίθεση που δέχεται η Εκκλησία μας από στελέχη της σημερινής κυβέρνησης.

Μέτα το πέρας της ομιλίας τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού με το Τίμιο Ξύλο.

Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών στον Ναό έως την Τρίτη 11 Οκρωβρίου όπου και θα αναχωρήσουν στης 11:00 π.μ.

moulatsiotis_vironas1 moulatsiotis_vironas13 moulatsiotis_vironas3 moulatsiotis_bironas9moulatsiotis_vironas16 moulatsiotis_vironas4 moulatsiotis_vironas14 moulatsiotis_vironas2 moulatsiotis_vironas8 moulatsiotis_vironas15 moulatsiotis_vironas12 moulatsiotis_vironas6 moulatsiotis_vironas11 moulatsiotis_vironas5

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.