Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 2 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης σύναξη Ιεροπαίδων και Διακονητών Δημοτικού και Γυμνασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ευλόγησε, έκοψε μοίρασε τη βασιλόπιττα

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ . Γεώργιος ανακήρυξε τον Άγιο Μάρτυρα Ταρσίζιο προστάτη των Ιερόπαιδων και Διακονητών αναφερόμενος στον βίο και το μαρτύριό του και δίνοντας σε όλα τα παιδιά σχετικό φυλλάδιο.

Κατά τη Σύναξη, συζητήθηκαν θέματα εκκλησιαστικής τάξης και διακονίας, ενώ παρουσιάστηκαν εικόνες μέσω PowerPoint.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η εκκλησιαστική ταξη κατά τη διακονία πρέπει να συνδυάζεται και με ανάλογη τάξη κατά στην πνευματική ζωή των διακονητών.

Παρότρυνε, τέλος, τα παιδιά να συνεχίσουν τη λειτουργική διακονία τους με ευλάβεια, σοβαρότητα και συνέπεια.

kitrous_sinax1 kitrous_sinax3 kitrous_sinax6 kitrous_sinax4 kitrous_sinax7 kitrous_sinax5 kitrous_sinax2 kitrous_sinax9Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κίτρους

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.