ΥΛΙΚΑ

1 κουτί Ραβανί ΓΙΩΤΗΣ 
1 φακελάκι Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε νιφάδες 
6 αυγά 
1 κούπα γάλα 
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 
2 κούπες ζάχαρη 

1 κούπα κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ο C . Βάζετε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη, τα’ αυγά και το βούτυρο και χτυπάτε το μείγμα στη δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Κατεβάζετε την ταχύτητα και προσθέτετε το μίγμα των δύο φακέλων, μίγμα για ραβανί και το γάλα.

Συνεχίζετε το χτύπημα για μισό λεπτό ακόμα. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε για 1 ώρα και 15′. Αφήνετε το ραβανί να κρυώσει πριν προσθέσετε το σιρόπι. Κόβετε το ραβανί που έχει κρυώσει σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια.

Βράζετε 2 κούπες νερό (600 ml ) και προσθέτετε το περιεχόμενο των φακέλων με το σιρόπι και ανακατεύετε για να διαλυθεί καλά. Το βγάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε ομοιόμορφα το γλύκισμα με το καυτό σιρόπι και αφήνετε μέχρι να απορροφηθεί.

Στη συνέχεια βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, την ζεσταίνετε και προσθέτετε τις νιφάδες κουβερτούρας, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Περιχύνετε μ’ αυτό το γλάσο το ραβανί.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.