Όπως κάθε χρόνο την παραμονή της πρωτοχρονιάς στις 23.30 το βράδυ ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στην ακολουθία του εσπερινού στον κατάμεστο ιερό ναό αγίου Αντωνίου πολιούχου.

Στο τέλος της ιερής ακολουθίας ο σεβασμιώτατος διάβασε σχετική ευχή και στη συνέχεια κήρυξε το θείο λόγο, ευλόγησε την βασιλόπιτα την οποία και διένειμε στους ιερείς και τον πιστό λαό.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία και στη συνέχεια Δοξολογία στον ιερό ναό αγίου Αντωνίου Βεροίας.

Μετά τη θεία λειτουργία ο σεβασμιώτατος επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Αντιπεριφεριάρχη Ημαθίας και αμέσως μετά μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας για να ευχηθεί στους ασθενείς, τους ιατρούς και τους εργαζόμενους και να μοιράσει δώρα. Τον σεβασμιώτατο συνόδευσε ο αρχιμ. Διονύσιος Ανθόπουλος με μία ομάδα νέων από τις κατηχητικές συνάξεις Αλεξάνδρειας που έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και μοίρασαν επίσης δώρα.

verias1 verias2 verias3 verias4 verias5 verias7 verias8 verias9 verias10 verias11Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Βεροίας

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.