Με λαμπρότητα εορτάστηκε η κατά σάρκα περιτομή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας του Μεγάλου και η έλευση του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Το πρωί τελέσθηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά, των Εφημερίων του Ναού και των Διακόνων.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος π. Αθανάσιος, ανέγνωσε την ποιμαντορική εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, επί τη ενάρξει του νέου έτους.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η Δοξολογία επί τη πρώτη του νέου έτους 2016, παρισταμένων των πολιτικών αρχών του τόπου, του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και ο Σεβασμιώτατος έκοψε την αγιοβασιλόπιτα του Καθεδρικού Ναού.

kastor1 kastor2 kastor3 kastor4 kastor5 kastor6 kastor9 kastor8Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καστορίας

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.