Την Παρασκευή, 1η Ιανουαρίου 2016, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Βασιλείου και της Δεσποτικής εορτής της Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος λειτούργησε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία, συμπαραστατούμενους από το Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, προέστη της Δοξολογίας επί τω νέω έτη 2016, συμπαραστατούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Νεαπόλεως κ. Πορφύριο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Την Α. Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης. Επίσης, παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των αντιπροσώπων, βουλευτής κ. Σοφοκλής Φυττής, ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδος κ. Δημήτρης Σελίνης, Α΄ Γραμματέας, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης, εκπρόσωποι κομμάτων, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΦ, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, και άλλοι επίσημοι και πλήθος πιστών.

Μετά τη Δοξολογία ο Μακαριώτατος δέχθηκε τις ευχές όλων παρισταμένων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και έκοψε την Βασιλόπιττα και ευχήθηκε σε όλους τα δέοντα με την ευκαιρία της πρωτοχρονιάς.

Μιλώντας προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, συνεχάρη τον κυπριακό λαό για την εργατικότητα και το δυναμισμό που τον διακρίνει, καθώς και την αγάπη του στην Εκκλησία και την πατρίδα του. Ευχήθηκε προς την ηγεσία του τόπου και προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό υγεία και οικογενειακή ευτυχία. Εξέφρασε αισιοδοξία ότι όπως τα πράγματα ξεκίνησαν να πηγαίνουν καλύτερα κατά το διαρρεύσαν έτος 2015, με το νέο έτος 2016 τα πράγμα σε όλους του τομείς της κοινωνίας μας, με τη βοήθεια του Θεού και την ενότητα όλων και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Είναι βέβαιος, επισήμανε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου και για τις ευαισθησίες του λαού μας, αλλά και τον δυναμισμό που τον διακρίνει, ούτως ώστε όταν χρειάζεται να φθάνει μέχρι τη θυσία για προάσπιση της αξιοπρέπειας και της σωτηρίας της πατρίδας, προοπτική την άνοδο και ανάπτυξη στην οικονομία, την αναβάθμιση της κοινωνίας μας και την εξεύρεση λύσης στο εθνικό μας θέμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κατέληξε λέγοντας ότι είναι τραγικά και θλιβερά όσα ακούγονται παντού στον πλανήτη μας, πόλεμοι, θάνατοι αθώων συνανθρώπων μας, καταστροφές και ερείπια. Εμείς, προσευχόμαστε να επικρατήσει παντού στην οικουμένη η ειρήνη και η ευημερία των λαών και των κοινωνιών.

Τέλος, ευχήθηκε ο νέος ενιαυτός της χρηστότητος Κυρίου να είναι ειρηνικός και καρποφόρος προς δόξαν Θεού.

 kiprou2 kiprou3 kiprou4 kiprou5 kiprou6 kiprou7 kiprou8Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.