«Ποθώ την αγιότητα. Πώς και πού θα τη βρω;» Αρχιμ. Νεκταρίου Μουλατσιώτη Πρωτοσυγκέλλου Ι.Μ. Φωκίδος. ISBN: 978-618-5167-04-2. Διαστάσεις: 13,5 X 23. σελ. 195.
***

Ποιός είναι ο σκοπός της ζωής του χριστιανού; Τι είναι η Εκκλησία; Τι είναι η Μεταμόρφωση και πως επιτυγχάνεται; Ερωτήματα που απαντώνται στο νέο βιβλίο του Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Μουλατσιώτη.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλους εκείνους που πόθησαν την αγιότητα. Ακολούθησαν Αυτόν για να γνωρίσουν την αγάπη Του και την Βασιλεία των Ουρανών.

Να μην κρατούμε έχθρα και μίσος προς εκείνους οι οποίοι μας έκαναν κακό και έβλαψαν εμάς τους ιδίους ή την οικογένειά μας.

Και όχι μόνο να μην τρέφουμε μίσος και κακία προς εκείνους, αλλά να τους συγχωρούμε μέσα από την καρδιά μας και να προσευχόμαστε για τη σωτηρία τους.

***

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ κ.κ. ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΥ

Η θέωση είναι ο σκοπός της ζωής του ανθρώπου. Είναι η ονομασία που δίνουν οι Άγιοι Πατέρες στην ένωση του ανθρώπου με τον Άγιο Θεό μας. Όποιος αγωνίζεται εντός της Εκκλησίας του Χριστού, θεούται, γίνεται δηλαδή ένα με τον Θεό.

Αυτό το θέμα διαπραγματεύεται στο νέο του βιβλίο ο σεβαστός Γέροντας του Ιερού Ανδρώου Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος, Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Πρωτοσύγκελλος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.

Συγχαίρουμε τον π. Νεκτάριο για το νέο σύγγραμμά του, το οποίο δημοσιεύθηκε κατόπιν ευλογίας ημών, αρχικά με τη μορφή άρθρων σε τοπική εφημερίδα της Φωκίδος και σήμερα κυκλοφορεί με την μορφή βιβλίου.

Ο π. Νεκτάριος έχει πολλά πνευματικά, διοικητικά και άλλα χαρίσματα από τον Θεό. Διακρίνεται δε στο χάρισμα του λόγου και της συγγραφής. Συναρπάζει το λαό του Θεού με τα γραφόμενά του και με τους λόγους του, διότι γράφει και μιλά εμπειρικά, καρδιακά και όχι γνωσιολογικά.

Το χάρισμα αυτό το διακρίνει αμέσως όποιος διαβάσει και το νέο βιβλίο του π. Νεκταρίου με τον τίτλο «Ποθώ την αγιότητα. Πώς και πού θα την βρω;». Πρόκειται για ένα βιβλίο που γεμίζει τις καρδιές των αναγνωστών με την πνευματική γαλήνη και την ειρήνη που είναι καρποί του Αγίου Πνεύματος.

Ως Επίσκοπος και Μητροπολίτης της του Χριστού Ελλαδικής Εκκλησίας προτρέπω κάθε πιστό, αλλά και τους αδιάφορους περί την πίστη, να μελετήσουν το νέο βιβλίο του π. Νεκταρίου. Είμαι σίγουρος ότι όσοι διαβάσουν το βιβλίο αυτό θα με δικαιώσουν πλήρως σε όσα αναφέρω. Κυρίως όμως, θα ωφεληθούν τα μέγιστα ψυχικώς και σωματικώς, διότι θα βρουν στο βιβλίο αυτό τις πατερικές αλήθειες, το απόσταγμα της πολύχρονης μοναστικής βιωματικής εμπειρίας του π. Νεκταρίου, του Ηγουμένου και πνευματικού πατρός δεκάδων μοναχών και μοναζουσών.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο Φωκίδος Θεόκτιστος

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.