Η αυλαία έκλεισε για τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο στα Καλάβρυτα. Η επικύρωση της παραίτησης του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο ορισμός εν συνεχεία τοποτηρητή, θα μας οδηγήσουν στο αύριο της αχαϊκής μητροπόλεως.

Αυτό το αύριο μπορεί να έρθει μέσα από τα σπλάχνα της, αφού εκεί διακονούν τον ελάχιστο αδελφό του Θεού, κληρικοί με δυνατότητες και ικανότητες.

Στην ιεραρχία δεν είναι άγνωστα πρόσωπα μπορεί να μην είναι γνωστά στον πολύ κόσμο, είναι όμως γνώριμοι του Θεού και κυρίως γνώριμοι του λαού, τον οποίον με πιστότητα διακονούν.

Θα ακολουθήσουμε την σειρά των πρεσβειών τους, αφού οι γραμματείς της Συνόδου, κατά το έθος προηγούνται των άλλων.

Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας, πρώτος γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου. Μία ήρεμη δύναμη, φτιαγμένη μέσα στο Άγιο Βήμα. Πλουτισμένος με την θεολογία των μαθητών του οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς. Δοκιμασμένος στην διοίκηση την εκκλησιαστική μέσα στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου, αλλά και ως ηγούμενος της ιστορικής μονής του Μεγάλου Σπηλαίου.

Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής, Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψεις το μεγαλείο ενός ανθρώπου και ιδιαίτερα όταν αυτός είναι τόσο ταπεινός που γίνεται παιδί. Δεν σκέφτηκε ποτέ αν θα κοπιάσει ή αν θα πιεστεί από τον χρόνο με αποτέλεσμα να απαντά θετικά σε κάθε πρόσκληση πνευματικής αλλά και κάθε άλλης εργασίας. Ανακαίνισε την μονή και έφερε εις πέρας την αναστύλωση και αναπαλαίωση του «Παλαιομονάστηρου» στο Ασκητήριο του Οσίου Λεοντίου. Όπου υπηρέτησε άφησε εποχή λόγου και έργου. Αγαπήθηκε γιατί αγαπά και προσφέρει πέρα και από τις δυνάμεις του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Ιεραρχία πρόκειται να εκλέξει   εκτός από τους Μητροπολίτες Φθιώτιδος, Καλαβρύτων και Λήμνου και  Βοηθούς Επισκόπους για τις θέσεις των οποίων ακούγονται σημαντικά ονόματα.

Συνοπτικός

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.