Μικρά παιδιά,  νέοι, μαθητές, σπουδαστές, από το πρωί έψαλλαν τα Κάλαντα στο Επισκοπείο της χιονοραινόμενης Ερμούπολης στο Σεβασμιώτατο κ.Δωρόθεο Β’, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος και τα μέλη του Αθλητικού Ομίλου Σύρου, που του παρέδωσαν τσάντες με τρόφιμα, για να προσφερθούν σε οικογένειες χρήζουσες βοηθείας.

Το μεσημέρι, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως προσήλθαν, έψαλαν τα Κάλαντα και ευχήθηκαν στο Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», συνοδευόμενα από τον Διοικητικό Διευθυντή, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου, την Εκπαιδευτική Διευθύντρια κα Βίκυ Παπαϊωάννου,τις διδασκάλισσες και τους γονείς τους. Ο Σεβασμιώτατος τους ευχήθηκε για το νέο έτος και τους προσέφερε δώρα, προσφορά,όπως κάθε χρόνο, της Ευεργέτιδος κας Δώρας Συγγελλίδη.

Εν συνεχεία,το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου έψαλε στο Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ παραδοσιακά κάλαντα και, κατά παράκλησή του, πριν την αναχώρησή τους έψαλαν εκ δευτέρου τα Κάλαντα της Μυκόνου «Άγιος Βασίλης έρχεται από τις κάτω Δήλες κι` είναι το καλαθάκι του γεμάτο πεταλίδες…»!

O Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β’ τους ευχαρίστησε, τους συνεχάρη και τους υπέμνησε ότι πάντοτε είναι δίπλα τους.

Το εσπέρας, στην Κρύπτη του Αγίου Δωροθέου, κάτωθεν του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, τελέσθηκε ο Μέγας Εόρτιος Εσπερινός της Περιτομής του Κυρίου και του Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέφερε, μεταξύ άλλων: «…Έξω χιονίζει και κάνει κρύο, μέσα, όμως, έχουμε ζεστασιά, γιατί είναι ζεστή  η αγκαλιά της Εκκλησίας μας, είναι ζεστές οι καρδιές μας από την πίστη στο Χριστό, ο Οποίος μας δίνει ελπίδα και δύναμη να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του 2016»!

Στη συνέχεια, ευλόγησε την κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας των Κατηχητικών και Χριστιανικών Ομάδων της Ενορίας και ευχήθηκε στον Προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη, τα παιδιά και τους νέους για το νέο έτος.

sirou1 sirou2 sirou4 sirou5 sirou6Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σύρου

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.