Ρεπορτάζ: Αθανάσιος Τζάνης

Mετά πάσης λαμπρότητος πανηγύρισε η Ιερά Μονή Βυτουμά την πανένδοξη κοίμηση και την εις ουρανούς μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και την ώρα του κοινωνικού κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερθείς στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τους ιερούς ύμνους απέδωσε Χορός μοναζουσών. Στην Ιερά Πανήγυρη παρέστησαν πολλοί ευλαβείς προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή του Νομού Τρικάλων μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εδόξασε το όνομα του Τριαδικού Θεού και της Μητέρας Παναγίας και ευχήθηκε προς όλους τους παρευρισκόμενους πιστούς χρόνια πολλά και ευλογημένα με πλουσία την ευλογία της Παναγίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Γερόντισσα Παρθενιά προσέφερε σε όλους τους παρευρισκομένους εόρτιο κέρασμα στην αυλή και στο αρχονταρίκι της Μονής.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.