Πλήθος ευσεβών ενοριτών και προσκυνητών, προσήλθε ομοθυμαδόν με ευγνωμοσύνη και πνευματική αγαλλίαση, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στον ενοριακό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βύρωνα, για να προσκυνήσει Ιερά Λείψανα της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Λουκά του Ιατρού, καθώς και Τίμιο Ξύλο, εκζητούντες μέσα από την καρδιά τους, τις δραστικώτατες πρεσβείες τους προς τον Θεό, για τις οικογένειες τους, την χειμαζόμενη πατρίδα και τον κόσμο ολόκληρο.

Στην ακολουθία του Όρθρου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και εν συνεχεία τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δανιήλ, πλαισίωναν ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Αυγουστίνου Ιππώνος και Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως, ο εκλεκτός προϊστάμενος του ναού, Αρχιμ. π. Χρύσανθος Λιόλιος και οι εφημέριοι του ναού μετά του Διακόνου της Μητροπόλεως.

Το θείο λόγο κήρυξε αμέσως μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής, ομιλώντας επικαίρως προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ.

Τα Ιερά Λείψανα και το Τίμιο Ξύλο, εκ της Ανδρώας Ιεράς Μόνης του Τρικόρφου, θα ευρίσκονται στον ως άνω Ναό προς αγιασμό και πνευματική ενίσχυση των πιστών, μέχρι και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου το εσπέρας.

Ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοιχτός από τις 7:00 το πρωί μέχρι εσπέρας και ώρα 9:00 όπου θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Σήμερα το απόγευμα και ώρα 18:00μ.μ. μετά το πέρας του Εσπερινού θα τελεστεί Αγιασμός με το Τίμιο Ξύλο. Ακολούθως θα ομιλήσει ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης και εν συνεχεία θα σταυρώσει με το θαυματουργό Τίμιο Ξύλο έναν προς έναν όλους τους πιστούς.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.