Ο Εσπερινός του Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του θαυματουργού τελέσθηκε σήμερα, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας αλλά και πλήθος πιστών Καστοριανών.

Ο Σεβασμιώτατος του στο λόγο του σημείωσε την αξία που έχουν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας στη ζωή μας και αναφέρθηκε ξεχωριστά στην Αγία Μεγαλόμαρτυρα Βαρβάρα, στον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό και στον προστάτη του Άγιο Σεραφείμ, οι οποίοι είχαν ως «αντικείμενο» της ζωής τους το πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Ιερείς του για την αγάπη τους στο πρόσωπό του αλλά και τη διακονία τους και με λόγους συγκινητικούς τους είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά «Σας είμαι χρεώστης».

Απευθυνόμενος δε στο λαό του Θεού, εξέφρασε τις ευχαριστίες του, την αγάπη του και αποκάλυψε πως καίει λαμπάδα μέρα νύχτα μπροστά στην Παναγία, υπέρ ενισχύσεως, φωτισμού και προόδου του ποιμνίου του.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια του Εσπερινού χειροθέτησε τον Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμ. Στέφανο Σχοινά σε Πνευματικό και του ευχήθηκε να οδηγεί στη σωτηρία τις ψυχές που θα προστρέχουν στο πετραχήλι του.

Να σημειώσουμε ότι ο Σεβασμιώτατος αποφάσισε να μην εορτάσει επίσημα τα ονομαστήριά του και να αρκεστεί μόνο στην τέλεση των Ιερω΄ν Ακολουθιών του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας.

esper_onomastir_kastorias1 esper_onomastir_kastorias2 esper_onomastir_kastorias3 esper_onomastir_kastorias5 esper_onomastir_kastorias6 esper_onomastir_kastorias7 esper_onomastir_kastorias8 esper_onomastir_kastorias10 esper_onomastir_kastorias9Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καστορίας

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.