Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος  Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στην Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης .

Ο προϊστάμενος του ναού π. Ματθαίος Χάλαρης αμέσως μετά την Ακολουθία ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον π. Ματθαίο και τόνισε πως τα τελευταία λόγια του Κυρίου προς τους μαθητές ήταν: «Ει ουν υμείς φίλοι μου εστε, εμέ «μιμείσθε» και «ου γάρ ήλθον διακονηθήναι, αλλά διακονήσαι», δηλαδή, δεν ήλθα στον κόσμο για να με υπηρετούν οι άνθρωποι, αλλά εγώ να υπηρετώ τους άλλους. Αυτό και μόνο να πάρουμε ως σύνθημα απόψε φεύγοντας από αυτήν την Ακολουθία θα νιώσουμε το Πάσχα καλύτερα από κάθε άλλη φορά» και ευχήθηκε σε όλους καλή Ανάσταση.

Τους επίκαιρους ύμνους απέδωσαν κατανυκτικά οι Βυζαντινοί χοροί του ι. Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Συμεών Σβανά και του Λαμπαδαρίου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.