Την έναρξη των εργασιών του Δ’ Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων με θέμα «Ήπειρος: Προσέγγιση στα Θρησκευτικά Μνημεία και τον Πολιτισμό της – Νέοι Δρόμοι στους μοναδικούς Προσκυνηματικούς Προορισμούς της» κήρυξε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου, ο Mακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στο Συνέδριο, το οποίο το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, η Περιφέρεια Ηπείρου και Ιερές Μητροπόλεις Άρτης, Πρεβέζης και Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, συμμετέχουν 70 εκπρόσωποι από τις 82 Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπρόσωποι Ορθοδόξων Εκκλησιών, του πολιτικού και επιστημονικού κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκοί και επαΐοντες του Τουρισμού από την Ελλάδα και τα ομόδοξα κράτη.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού, την οποία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένο το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Βαρθολομαίου.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Πανελληνίου Συνεδρίου .

Προσφωνήσεις – Χαιρετισμούς στο Συνέδριο απηύθυναν:

– Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης
-Ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος
– Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος
– Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης
– Ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Στύλιος
– Η Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όλγα Γεροβασίλη
– Ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Γκόκας Χρήστος
– Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας
– Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Πρέβεζας κ. Γιαννάκης Στέργιος
– – Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογίαννης

Ακολούθησε παρουσίαση των Ι. Προσκυνημάτων και των προσκυνηματικών δρόμων της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας από τον Αρχιμ. Μεθόδιο Ντελή, Ηγούμενο της Ιεράς μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Γηρομερίου.

Η πρώτη μέρα του Συνεδρίου ολοκληρώθηκε με την συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες: Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Ρόδου κ. Κύριλλο, Άρτης κ. Καλλίνικο και τον Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Σεβ. Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλο. Την συνέντευξη συντόνισε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης