Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ. Διονύσιος, σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεώς ευλόγησε την μαθητιώσα νεολαία της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεώς, κατά την προσέλευσή της στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, την πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους 2016-2017.

Συγκεκριμένα και κατά σειρά κατόπιν προσκλήσεως των Διευθυντών τους τέλεσε την Ι. Ακολουθία του Αγιασμού στα παρακάτω Σχολεία:  1ο Γυμνάσιο Κορίνθου, 4ο Λύκειο Κορίνθου, Μουσικό Σχολείο Κορίνθου, Ειδικό Σχολείο Συκιάς και Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων παραγόντων.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης απευθυνόμενος στους παρισταμένους τόνισε την ανάγκη να έχει Ελληνορθόδοξο χαρακτήρα η «παιδευτική» διαδικασία των Σχολείων της Πατρίδας μας και αναφέρθηκε σε όσους πολεμούν αυτές τις αξίες και τα ιδανικά, λέγοντας: «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου, πρόσχωμεν»  επισημαίνοντας έτσι τον κίνδυνο αλλοιώσεως και αλλοτριώσεως του υγιούς Εθνικού και Θρησκευτικού φρονήματος των Ελληνοπαίδων.

 Τέλος, ευχήθηκε καλή και ευλογημένη νέα Σχολική χρονιά στους δασκάλους, καθηγητές, μαθητές και τους γονείς τους, αλλά και σε όλους τους παρισταμένους Εκπροσώπους των Περιφερειακών, Δημοτικών, Εκπαιδευτικών και άλλων Αρχών.

korinth2 korinth1 korinth3 korinth4Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κορίνθου

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.