Το πρωί του Σαββάτου 2 Ιανουαρίου 2016, επί τη εορτή του Οσίου Νείλου του Ηγιασμένου τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και άλλων ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Αράπης όπου μίλησε για τη ζωή και το έργο του Οσίου Νείλου και για την ιστορία της Ιεράς Μονής Γηρομερίου.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Βουλευτές του Νομού Θεσπρωτίας και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε καφές και τράπεζα προς τιμήν του Οσίου πατρός Νείλου του Ηγιασμένου κτίτορος της Ιεράς Μονής Γηρομερίου.

paramith1 paramith2 paramith3 paramith4 paramith6 paramith7 paramith8 paramith9 paramith10 paramith11Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Παραμυθίας

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.