Μια φορά αλλά κάθε χρόνο στις 30 Δεκεμβρίου, τελείται μια ξεχωριστή θεία λειτουργία στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο επισκοπείο . Το εκκλησάκι αυτό είναι αφιερωμένο στον Άγιο Αθανάσιο πατριάρχη Αλεξανδρείας και βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του επισκοπείου .

Η θεία λειτουργία αυτή τελείται εις ανάμνηση των εγκαινίων του ναού που έγιναν πολλά χρόνια πριν στις 30 Δεκεμβρίου, αλλά και  για ευλογία τόσο των εργαζομένων στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεώς, όσο και για τα στελέχη του πνευματικού έργου, κληρικών και λαϊκών . Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης λειτουργεί αποκλειστικά μόνος του σε αυτή την ξεχωριστή Θεία Λειτουργία .

Έτσι κλείνει θα λέγαμε ξεχωριστά το έτος που φεύγει και υποδεχόμαστε όσοι έχουμε την τιμή να παρευρισκόμαστε στην θεία λειτουργία,  το νέο έτος με αγαλλίαση .

Τέλος ακολουθεί μετά στο σαλόνι του επισκοπείου μικρό κέρασμα και ψέλνονται τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατό και του ευχόμαστε έτη πολλά!

spartis spartis2Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, Κείμενο – φωτογραφίες: Γεώργιος Αλατσάς

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.