Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Λιτανεία της ιστορικής και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Σουμελάς και του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου καθώς και Ιερό Λείψανο του Αγίου Δημητρίου στους κεντρικούς δρόμους της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος.

Της ιεράς πομπής προπορευόταν η φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος και ακλουθούσαν τα ιερά εξαπτέρυγα η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά , του Αγίου Δημητρίου , το Ιερό Λείψανο του Αγίου Δημητρίου ο Ιερός Κλήρος και πλήθος πιστών.

Της Λιτανείας προεξήρχε ο Πανασιολογιώτατος Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου , Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής ο οποίος κατά την ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου.

Τέλος ο ιερατικός προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Κοτσίφης ευχαρίστησε τον π. Καλλίνικο καθώς και όλους όσους κοπιάσανε για την πανήγυρι του Ναού και ευχήθηκε σε όλους η χάρις του Θεού δια πρεσβειών του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας της Σουμελά να τους προστατεύει και ιδιαίτερα σε όλους τους δοκιμαζόμενους αδερφούς μας!!!

Σημείωση: Αύριο το πρωί στον Ναό θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο πάντων των τεθνεώτων κτητόρων, ιερέων, ευεργετών/συνδρομητών και ενοριτών. Στην συνέχεια και ώρα 11:00 π.μ. θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Σουμελά. Το απόγευμα και ώρα 05:00 μ.μ. θα Παναγίας της Σουμελά θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή που θησαυρίζεται στο όρος Βέρμιο.

vironas1 vironas4 vironas2 vironas15 vironas3 vironas5 vironas6 vironas8 vironas9 vironas7 vironas10 vironas11 vironas12 vironas13 vironas14 vironas20 vironas24 vironas17 vironas16 vironas22 vironas21 vironas23

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.