Φωτο: Γιώργος Τσερεφός

Ομιλία με θέμα: «Λόγος Πολιτικός και Λόγος Εκκλησιαστικός» πραγματοποίησε  ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στο Αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης»  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Ανοικτών Πανεπιστημιακών Σεμιναρίων που διοργανώνει το εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.

Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στο κατάμεστο ακροατήριο ανέλυσε τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητες μεταξύ πολιτικού και εκκλησιαστικού λόγου,  υποστηρίζοντας ότι ανάμεσά τους υπάρχει φαινομενολογική ταύτιση. «Ο Λόγος της Εκκλησίας  είναι αληθινός, υπαρξιακός και διαχρονικός» και αξιολογείται από την εκκλησιαστική ιστορία, ενώ ο πολιτικός «αφορά και υπηρετεί σκοπιμότητες» και κρίνεται από την κοινωνία, ανέφερε στην ομιλία του.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Επίκουρος Καθηγήτρια κα Ελένη Βολονάκη, ενώ την παρακολούθησαν καθηγητές του Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, φοιτητές και αρκετός κόσμος.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη διατύπωση ερωτήσεων προς τον ομιλούντα κι αναπτύχθηκε διάλογος.

messin1 messin3 messin2

Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Μεσσσηνίας

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.