Πλήθος φιλέορτων Χριστιανών, προσήλθε ομοθυμαδόν το εσπέρας του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου, για να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της Αγίας μητρός αυτού Ανθίας, εις τον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στο Γκύζη.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών.

Τους εόρτιους ύμνους απέδωσαν θαυμάσια, ο Πρωτοψάλτης κ. Ναούμ Ναούμ και ο Λαμπαδάριος κ. Μανώλης Πετράκης συνοδεία Ισοκρατών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ομιλώντας επικαίρως και μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, προς τους πολυπληθείς πιστούς, ο χοροστατών Αρχιερεύς.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Προϊστάμενος του ως άνω Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Επίσκοπο Ευρίπου, τους Ιερείς και τον φιλέορτο λαό που συμμετείχε στην ακολουθία του Μέγα Εσπερινού. Εν κατακλείδι ο π. Βαρνάβας, ανακοίνωσε το υπόλοιπο πρόγραμμα της Πανηγύρεως, ευχόμενος τα δέοντα προς όλους τους παρισταμένους.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.