Λόγων στεφάνοις, οἷα τιμίοις λίθοις,
Στέφω Στέφανον, ὃν προέστεψαν λίθοι.
Εἰκάδι λαΐνεος Στέφανον μόρος ἑβδόμῃ εἷλεν.

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα που η  Εκκλησία μας τιμά τον Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιάκονο  Άγιο Στέφανο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ .Βαρνάβας ιερούργησε στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Εξοχή .

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, στο πολυεπίπεδο και πολυσήμαντο κήρυγμά του, αναφέρθηκε εκτενώς στους διακόνους και στις διακόνισσες, οι οποίοι με ιερό ζήλο καταθέτουν την προσωπική τους μαρτυρία της αγάπης στο Θεό και στο συνάνθρωπο μέσα από τη θυσιαστική και αφανή διακονία τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε  αρτοκλασία, ευγνωμοσύνης όφλημα, από τον κ. Κωνσταντίνο Στογιούδη, μηχανικό της Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος στις 27 Δεκεμβρίου του  1991 έζησε ένα μεγάλο θαύμα του Αγίου Στεφάνου. Ο κ. Στογιούδης μαζί με  άλλους 5  συναδέλφους του -2 χειριστές, 2 αεροναυτίλους και έναν ακόμη τεχνικό, επέβαιναν στο αεροσκάφος C-47 171 και πραγματοποιούσαν υπηρεσιακή πτήση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα . Κατά την επιστροφή και ενώ βρίσκονταν στο 113 Πεδίο μάχης και σε ύψος 1.000 μέτρων το αεροσκάφος έπεσε και προσέκρουσε στο έδαφος . Ο Κ. Στογιούδης διατηρώντας στη μνήμη του τη θαυμαστή σωτηρία έδωσε στον πρώτο του γιο το όνομα του Αγίου Στεφάνου, τον οποίο είχε επικαλεστεί την ώρα του θανάσιμου κινδύνου και τελεί επί εικοσιπέντε χρόνια αρτοκλασία ευχαριστίας ένεκεν.

neapoleos_ag_stefanos7 neapoleos_ag_stefanos2 neapoleos_ag_stefanos8 neapoleos_ag_stefanos4 neapoleos_ag_stefanos3 neapoleos_ag_stefanos5 neapoleos_ag_stefanos1Εκ του Γραφείου Τύπου

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.