Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.

Το πρωί της Πέμπτης τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου  κ.κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων πλειάδος Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως μας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και συμπροσευχούμενων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου  κ.κ. Δαμασκηνού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, του Προέδρου της Βουλής Νικολάου  Βούτση, καθώς και των Αρχηγών  ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, και ΓΕΝ Γ. Γιακουμάκη καθώς και  άλλων  εκπροσώπων αρχών και φορέων.

Ακολούθησε η καθιερωμένη ομιλία του Δημάρχου Χανίων κ. Αναστασίου Βάμβουκα  και κατόπιν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά και η έπαρση της σημαίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δείτε  Φωτογραφικό Υλικό εδώ.

Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.