Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

Εκδηλώσεις τιμής πραγματοποιήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, στο χωριό Μάλτα , στα πλαίσια συμπλήρωσης είκοσι ετών από το αεροπορικό δυστύχημα, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους ο Υποσμηναγός Τσότρας Ελευθέριος και ο Ανθυποσμηναγός Ρονιώτης Γεώργιος.

Το αεροσκάφος Τ- 2 Ε στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στην περιοχή στις 24 Ιουνίου 1996.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, από το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Έπειτα τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια σε κλίμα συγκίνησης έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των ως άνω πεσόντων από το Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο και τον Διοικητή της 120 Π.Ε.Α. Σμήναρχο Κωνσταντίνο Χίνη.

Ακολούθως έγινε προσκλητήριο πεσόντων και εκφωνήθηκε ομιλία από εκπρόσωπο της 120 Π.Ε.Α. και κατάθεση στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσαν Άγημα της Αεροπορίας και η Στρατιωτική Μουσική της ΔΙΚΕ Τρίπολης.

Παρέσθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο Δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συγγενείς των πεσόντων.

Τέλος, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος συνδεόταν φιλικά με τον Ανθυποσμηναγό Ρονιώτη. Να σημειωθεί ότι το Μνημείο φιλοτεχνήθηκε δαπάνη της Ι. Μ. Μεσσηνίας.
messinias2 messinias1 messinias3 messinias6 messinias4 messinias7 messinias8Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Μεσσηνίας

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.