Πανηγύρισε σήμερα το Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Πορφυρίου, που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Ναυπάκτου. Πρόκειται για το ένα από τα τρία Παρεκκλήσια που εγκαινίασε εφέτος ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος κάτω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, τα οποία αφιερώθηκαν, το κεντρικό στην Παναγία και τα άλλα δύο στους δύο νεοφανείς αγίους, Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη και Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Χθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του ιερού λειψάνου (αποξηραμένο αίμα) του Οσίου Πορφυρίου και πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ σήμερα, κυριώνυμο ημέρα, Αρχιερατική θεία Λειτουργία. Κατά τις ιερές Ακολουθίες εψάλησαν τροπάρια που συνέγραψαν η αείμνηστη Αδαμαντία Πιπεράκη-Καβαγιά και ο Ναυπάκτιος δικηγόρος και αναγνώστης της Μητροπόλεώς μας κ. Γεώργιος Γαλανόπουλος.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ιστορικό απόκτησης του ιερού λειψάνου, καθώς και στα δύο από τα χαρίσματα του Αγίου, που είναι η ανιδιοτελής αγάπη και ο σεβασμός στο Εκκλησιαστικό πολίτευμα. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις συναντήσεις του Αγίου με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, κατά τις διηγήσεις της κ. Σωτηρίας Νούση.

Να σημειωθεί ότι το αποξηραμένο αίμα του αγίου Πορφυρίου έχει παραδοθή ιδιαιτέρως στον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεο από τον θεράποντα ιατρό του Αγίου, κ. Γεώργιο Πιπεράκη, διότι ο Σεβασμιώτατος έκανε την πρόταση στο Πατριαρχείο για την αγιοκατάταξη του αγίου Πορφυρίου.  Ο κ. Πιπεράκης παρέδωσε το πολύτιμο Λείψανο με χαρά στον Σεβασμιώτατο, με την παράκληση να μνημονεύονται το όνομα της αειμνήστου συζύγου του και τα ονόματα της οικογενείας του.

naupaktou_porfir1 naupaktou_porfir2 naupaktou_porfir3 naupaktou_porfir4 naupaktou_porfir6 naupaktou_porfir7 naupaktou_porfir8 naupaktou_porfir9 naupaktou_porfir10Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Ναυπάκτου

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.