Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου και των  συν αυτώ ενενήντα οκτώ Πατέρων στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου.

Στην Αρχιερατική Θεία που τελέσθηκε, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.κ. Δαμασκηνός συλλειτουργούντων πλειάδος κληρικών από τα Χανιά και το Ηράκλειο και συμπροσευχούμενων των αδελφοτήτων της Ιεράς Μονής καθώς και άλλων Ιερών Μονών  και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Εφραίμ.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο,  ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την παρουσία του στην πανήγυρη της Μονής  και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Ειρηναίο Βερυκάκη που τον προσκάλεσε.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς εικόνος του Αγίου και η εορτή ολοκληρώθηκε με την δέηση που έκανε ο Σεβασμιώτατος για την ανομβρία που τον τελευταίο καιρό πλήττει τις καλλιέργιες της πόλεως.

kidonias1 kidonias3 kidonias2 kidonias4 kidonias6 kidonias11 kidonias7 kidonias8 kidonias12 kidonias5 kidonias10Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.