Η ενορία και η πόλη των Αγίων Αναργύρων, στην Αττική, για μια ακόμη χρονιά τίμησαν τους προστάτες Αγίους τους με σειρά λατρευτικών και πολιτιστικών  εκδηλώσεων.  Συγκεκριμένα οι ιερές Ακολουθίες περιελάμβαναν την παραμονή μέγα Εσπερινό με κήρυγμα χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας τελέσθηκε Όρθρος και Θ.Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, ο οποίος κήρυξε τον  θ. λόγο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε Εσπερινός και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πάνδημος λιτανεία των χαριτόβρυτων ι. Λειψάνων και της θαυματουργού ι. Εικόνας των εορταζομένων Αγίων, ιερουργούντος του Σεβ. Βελεστίνου.

Παρούσα σ΄ όλες τις ακολουθίες ήταν η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ν. Σαράντη, ενώ στη λιτανεία συμμετείχαν και ο εφημέριος της ρκαθολικής ενορίας, ο Διοικητής και αξιωματικοί του 301 Σ.Ε.Β., νέοι από τις Ενώσεις Κρητών και Ηπειρωτών της περιοχής, πρόσκοποι, ενώ παιάνισε  η Δημοτική Φιλαρμονική. Χιλιάδες ήταν οι χριστιανοί όπου καθ’  όλο το διήμερο πέρασαν για να προσκυνήσουν, τιμώντας με συγκίνηση και ευλάβεια  τους  Ιατρούς Αγίους Αναργύρους .

agion_anargiron_atikis1 agion_anargiron_atikis2 agion_anargiron_atikis3 agion_anargiron_atikis4 agion_anargiron_atikis5 agion_anargiron_atikis6 agion_anargiron_atikis7 agion_anargiron_atikis8 agion_anargiron_atikis9 agion_anargiron_atikis10 agion_anargiron_atikis11 agion_anargiron_atikis12 agion_anargiron_atikis13 Γράφτηκε από τον/την ενοριακό γραφείο

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.