Φωτό Δημήτρης Ανάγνου & Γιώργος Ανδρεόπουλος

Με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στο ομώνυμο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται σε ένα κατάφυτο περιβάλλον κάτω από το Κάστρο της Λαμίας .

Και τις δύο ημέρες  τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Άνθιμος Νερατζής ό οποίος στο κήρυγμα του  αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο των αγίων Αναργύρων καθώς επίσης  επίσης στα σωματικά και κυρίως στα ψυχικά νοσήματα που μαστίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο, τονίζοντας ότι η ασθένεια είναι μία πραγματικότητα στη ζωή διότι είναι απόρροια της φθοράς που υφίσταται το ανθρώπινο σώμα.

 Στις Ιερές ακολουθίες συμμετείχαν ιερείς από την Λαμία ενώ έψαλλε Βυζαντινός χορός υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας κ. Αργύρη Βλάχου.

 Την κυριώνυμο ημέρα προ της απολύσεως τελέσθηκε αρτοκλασία προσφορά των Ιατρικών συλλόγων και Φαρμακοποιών της Φθιώτιδος.

Μετά το πέρας των ακολουθιών προσφέρθηκε κέρασμα στο παρακείμενο Πνευματικό κέντρο.

agon_anargiron_lamia1 agon_anargiron_lamia3 agon_anargiron_lamia2 agon_anargiron_lamia4 agon_anargiron_lamia5 agon_anargiron_lamia6 agon_anargiron_lamia7 agon_anargiron_lamia8 agon_anargiron_lamia10 agon_anargiron_lamia11Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Φθιώτιδος

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.