Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’  προέστη απόψε της Ακολουθίας του Μ. Αποδείπνου, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στη Χώρα της Σερίφου, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Σερίφου, Πρωτοπρ. Ιάκωβο Μητροφάνη, και τον Εφημέριο Κάτω Χώρας, Αρχιμ. Δανιήλ Σιμάκου, παρουσία του από το πρωί συνοδεύοντος αυτόν Δημάρχου Σερίφου, κ. Αντωνίου Αντωνάκη, και πλήθους Σεριφίων πιστών, προς τους οποίους ομίλησε για την προσευχή του Αγίου Εφραίμ «Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου…» και για το ιστορικό της Ακολουθίας του Μ. Αποδείπνου και, αφού τους ευχαρίστησε, ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα.

Αύριο το πρωί, θα τελέσει την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο χωριό Παναγιά, και στη συνεχεια θα επισκεφθεί το Νηπιαγωγείο Σερίφου, το Μέγα Λιβάδι, για να ευχηθεί στους εκεί πιστούς, τη Μονή της Παναγίας της «Ακρωτηριανής» (παλαιού Εορτολογίου).

sirou2 sirou3 sirou4

Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σύρου

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.