Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε σήμερα το πρωί την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό του Χωριού «Παναγία» Σερίφου, με το παλαιό σύνθρονο και τις αγιογραφίες του 13ου αιώνα, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Χριστιανών της μικρής αυτής Ενοριακής Κοινότητος, προς τους οποίους ομίλησε περί του Αγίου Πάσχα, της προσευχής «Πάτερ ημών…» και της καρδιακής καθαρότητος.

Εν συνεχεία, επεσκέφθη το παρακείμενο μονοθέσιο Νηπιαγωγείο Σερίφου.

Ακολούθως, μετέβη στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών και επεσκέφθηκε την περιοχή του Μεγάλου Λιβαδίου και ευχήθηκε στους κατοίκους για το  Άγιο Πάσχα.

Επεσκέφθη, επίσης, τις στοές των ευρισκομένων στην περιοχή αυτή Μεταλλείων Σερίφου, όπου τέλεσε δέηση υπέρ των εργασθέντων σ’ αυτά, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών (21 Απριλίου 1916) από την αιματηρή απεργία των Μεταλλωρύχων Σερίφου, για την καθιέρωση του 8ώρου στην Ελλάδα.

sirou1 sirou2 sirou4 sirou5Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σύρου

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.