π. Νικόλαος Κατσιδήμας

Με περισσή υπερηφάνεια και συγκίνηση όπως άλλωστε αρμόζει, εόρτασαν Άρχοντες, Ιερός Κλήρος, εκπρόσωποι πολιτιστικών, κοινωνικών φορέων και Χριστιανοί της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, την 75η Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία είναι ημέρα ανώτερων και ευγενών συμβολισμών, καθώς επίσης και την Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου στο κατάμεστο ενοριακό κέντρο του Ναού, όπου με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού έλαβε χώρα  μία ακόμη επετειακή εκδήλωση. Συγκεντρώθηκαν εκεί ανταποκρινόμενοι ευγενικά, για μία ακόμη φορά στο κάλεσμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, από Ιερό καθήκον και οφειλόμενο χρέος, υποκλινόμενοι έτσι μπροστά στις θυσίες,  και στους ένδοξους Hρωϊκούς αγώνες των προγόνων μας, οι οποίοι αγωνίσθηκαν και τελικά έπεσαν στα πεδία της μάχης στα χιονισμένα και ένδοξα βουνά της Πίνδου αλλά και από άκρη σε άκρη της χώρας μας, βροντοφωνάζωντας το ιστορικό εκείνο ΟΧΙ του τότε ένδοξου Πρωθυπουργού της Ελλάδος Ιωάννη Μεταξά,  που δυστυχώς σήμερα η πατρίδα μας, στερείται από ηγέτες τέτοιου βεληνεκούς, με καθαρή καρδιά,αγάπη για την Ελλάδα μας και ανιδιοτελή προσφορά στους αναξιοπαθούντες και στην Πατρίδα μας.

 Την λαπρή αυτή  εκδήλωση άνοιξε ο εφημέριος του Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την τιμητική παρουσία τους και όσους συνετέλεσαν στην άρτια διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, αναφέρθηκε επιγραμματικά στα γεγονότα αυτής της διπλής Εθνικής και Θρησκευτικής εορτής, καταλήγοντας ότι τώρα που ζούμε πολλαπλές κρίσεις στη χώρα μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρέπει να είμαστε ενωμένοι, με ομοψυχία και πάνω από όλα επιστροφή στις πνευματικές μας ρίζες στις ηθικές αξίες και στα ιδανικά της φυλής μας όπως έπραξαν και οι ήρωες του 40, ορθώνοντας έτσι  το ανάστημά μας,  τώρα που η φθορά των αξιών εξαπλώνεται απειλητικά γύρω μας από διάφορα κέντρα εξουσίας γηγενή και αλλότρια.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο έγκριτος Θεολόγος και Διευθυντής του Γυμνασίου Βουνάργου κ. Παύλος Παγκράτης ο οποίος με την σπουδαία Θεολογική του γνώση  αλλά συνάμα και την Ιστορική του κατάρτιση καθώς επίσης και με την κομψότητα του λόγου του, που τον διακρίνει, καθήλωσε επί μακρόν τους παρευρισκομένους αναλύοντας το Θέμα: Η Αγία Σκέπη της Θεοτόκου και το Έπος του 40.

Ο Ηλείος Λογοτέχνης και ποιητής Νώντας Κωνσταντακόπουλος με συγκινητικό αφηγηματικό τρόπο διάβασε από το έργο Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη το πορεία προς το μέτωπο και η επετειακή αυτή εκδήλωση έλαβε τέλος, με την προβολή ενός επίκαιρου βίντεο που ετοίμασε όπως πάντα ο εφημέριος του Ναού, με αναφορές στην παρουσία της Θεοτόκου στο μέτωπο καθώς επίσης για την ιστορία και τους συμβολισμούς της Ελληνικής μας Σημαίας.

ekdil2 ekdil3 ekdil4 ekdil5 ekdil6

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.