Σε εόρτιο και πανηγυρικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου η τελετή ευλογίας της Βασιλόπιτας της Τοπικής μας Εκκλησίας, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.
 
Στην τελετή παρέστησαν πλειάδα Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Χρήστος Μπουκώρος, οι επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Εκπαιδευτικών Αρχών, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.
 
Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι «εμείς οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να οριοθετούμε τον χρόνο, να τον βλέπουμε να σφραγίζει την ιστορία μας, με τα γεγονότα του και κάθε φορά που αλλάζει να μας δίνει την ευκαιρία απολογισμού και ανταλλαγής ευχών. Τη χρονιά που πέρασε, αγωνιστήκαμε, ως Τοπική Εκκλησία, με όλα τα μέσα, να κηρύξουμε την ενότητα, να κρατήσουμε τη συνοχή του λαού μας, να συνεργαστούμε με όλους τους θεσμούς ανεξαιρέτως, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο πεδίο της φιλανθρωπίας, της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης».
 
Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της Τοπικής μας Εκκλησίας, Κληρικούς και λαϊκούς, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, επισημαίνοντας ότι «έχουμε δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης, που μας επιτρέπει να ελπίζουμε για το καλύτερο στη νέα χρονιά. Βλέπω τις δυσκολίες και αντιλαμβάνομαι τις αντιξοότητες, αλλά ξέρω ότι η δύναμη του Θεού μας ενισχύει και όλοι μαζί μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε και τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Μη ξεχάσουμε ποτέ ότι ο Χριστός μας είναι η ελπίδα μας, η Ορθόδοξη πίστη μας η ενοποιός μας δύναμη…
 
dhmhtr5 dhmhtr2 dhmhtr3 dhmhtr4Εκ του Γραφείου Τύπου

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.