Μεσούσης της νηστείας των Χριστουγέννων τελέστηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής θεία λειτουργία κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του Παναγιώτη Ελπιδοφόρου.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωνε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος ενώ αρκετοί ιερείς από διάφορες περιοχές της Κύπρου συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία.

Ο Πανιερώτατος, αφού χειροτόνησε το νέο διάκονο, του απηύθυνε λόγους πατρικούς και πνευματικές νουθεσίες ως εφόδιο στη διακονία του στην Εκκλησία. Φίλοι και συγγενείς προσήλθαν για να προσευχηθούν υπέρ του νεοχεροτονηθέντα.

Ο π. Παναγιώτης είναι έγγαμος απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και είναι μεταπτυχιακός φοιτητής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Θα διακονήσει στον ιερό ναό Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου και Παϊσίου του Αγιορείτου.

xirotonia_lemesou2 xirotonia_lemesou4 xirotonia_lemesou3 xirotonia_lemesou1 xirotonia_lemesou5 xirotonia_lemesou6 xirotonia_lemesou7 xirotonia_lemesou8 xirotonia_lemesou9 xirotonia_lemesou10 xirotonia_lemesou11 xirotonia_lemesou12 Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Λεμεσού, Φωτογραφίες: Photo Alex

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.