Ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής 02 Δεκεμβρίου 2016, το προσκύνημα του Σεπτού Λείψανου του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, το οποίο και φιλοξενούνταν κατά το τριήμερο 30 Νοεμβρίου έως 02 Δεκεμβρίου, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σοχού.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής των Ιβήρων Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ναθαναήλ Ιβηρίτη, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου και είχε την ευγενή καλοσύνη να κομίσει τον πολύτιμο αυτό Μαργαρίτι της Ορθοδόξου Πίστεως μας, χαρίζοντας μερικές μοναδικές στιγμές πνευματικής χαράς και ευλογίας προς τους ενορίτες όχι μόνον της ιστορικής περιοχής του Σοχού, αλλά και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι είχαν καθ’ όλη την διάρκεια των τελευταίων ημερών, την ευκαιρία να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους, που φυλάσσετε εις το Μετόχιο της Ιεράς Μονής των Ιβήρων Αγίου Όρους, Παναγία η Πορταΐτισσα Κορνοφωλιάς Έβρου.

Για να δείτε  Φωτογραφικό Υλικό από την Αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους πατήστε εδώ.

Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Λαγκαδά

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.