Γέμισαν και φέτος οι σχολικές αίθουσες με μικρούς και μεγάλους μαθητές αναζητώντας τη γνώση και την παιδεία. Τη Δευτέρα 12 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.ε., οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και τα παιδιά έκαναν ένα καινούργιο ξεκίνημα με σκοπό να οικοδομήσουν το μέλλον του τόπου μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς σε Μήνυμά του που ανεγνώσθη, σε όλες τις Σχολικές Μονάδες της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου γράφει:

«Αγαπητά μου παιδιά,

Μαζί με το καινούργιο εκκλησιαστικό έτος ξεκινά τούτο τον μήνα και η νέα σχολική χρονιά. Ύστερα από τις διακοπές και την ανάπαυση του καλοκαιριού, επιστρέφετε ανανεωμένοι στο χώρο του σχολείου για να ξανασυναντήσετε γνωστά και αγαπημένα σας πρόσωπα. Είναι μια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, για να καλλιεργήσετε και να αναπτύξετε όλες τις διανοητικές και τις ψυχοσωματικές δυνατότητές σας. Αυτή η νέα διαδρομή μέσα στο σχολικό περιβάλλον ξεκινά με την ακολουθία του Αγιασμού, προκειμένου όλοι μαζί να ζητήσουμε τη βοήθεια του Τριαδικού Θεού και το φωτισμό του Μεγάλου Παιδαγωγού Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος δωδεκαετής ακόμη δίδασκε στο Ναό, εκπλήσσοντας όλους με τις γνώσεις και τη σύνεσή Του.

Τα χρόνια που κάθεσθε στα σχολικά θρανία είναι τα ομορφότερα και τα πιο ουσιαστικά, γιατί καθορίζουν το μέλλον σας σε μεγάλο βαθμό. Μέσα σε ένα κόσμο που μιλά συνέχεια για κρίση, για δυσκολίες, για εμπόδια, εσείς καλείσθε με ενθουσιασμό,  πίστη και ελπίδα να αξιοποιήσετε δημιουργικά τον χρόνο σας και να κτίσετε σε στέρεες βάσεις το οικοδόμημα της προσωπικότητάς σας. Αν πετύχετε να κατακτήσετε τη γνώση και παράλληλα να αποκτήσετε δεξιότητες, ικανότητες, αξίες και ιδανικά, τότε καμία κρίση και καμία δυσκολία δεν θα είναι ικανή να σας απογοητεύσει και να σας ζημιώσει. Γιατί μόνο η σωστή Παιδεία, η διάπλαση της ψυχής και του χαρακτήρα του ανθρώπου, η πνευματική και ηθική θωράκισή του, τον βοηθούν να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και δυσκολία.
Ο ικανός επιβάλλεται με το ήθος και την προσωπικότητά του. Σας προτρέπουμε, λοιπόν, να ξεκινήσετε τη νέα σχολική χρονιά με ζήλο, ενθουσιασμό και με συστηματική μελέτη, με προσοχή και προσευχή. Σ᾽ αυτήν την προσπάθεια, εκτός από τη βοήθεια του Θεού, θα έχετε συμβούλους, βοηθούς και οδηγούς, τους σεβαστούς σας δασκάλους και καθηγητές, συμπαραστάτες δε τους ακούραστους γονείς σας. Εμείς ως Εκκλησία θα ευρισκόμεθα πάντα στο πλευρό σας, θα προσευχόμεθα για την πρόοδό σας, θα συμμεριζόμεθα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς σας, θα σας στηρίζουμε στις δυσκολίες και θα καμαρώνουμε τις επιτυχίες σας.

 Ευχόμεθα πατρικά ο Πάνσοφος Θεός να φωτίζει τον νου και την καρδιά σας, να ευλογεί τις σπουδές και τους κόπους σας, να σας στηρίζει στον όμορφο αγώνα της εσωτερικής καλλιέργειας μέσα και έξω από το σχολείο, για να ζήσετε τη χαρά της μάθησης και της δημιουργίας.

Να έχετε μία χαρούμενη, ευλογημένη και καρποφόρα νέα σχολική χρονιά εσείς, οι Δάσκαλοι, οι Καθηγητές και οι Γονείς σας».

Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία της έναρξης του νέου Σχολικού Έτους τέλεσε τον Αγιασμό στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου, 1ο και  2ο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Διδυμοτείχουκαθώς και στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Ορεστιάδος.

didimot2Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Διδυμοτείχου

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.