Δεν είμασταν εκεί για να ξέρουμε αν εψάλη ο πολυχρονισμός των μελών του Βασιλικού Οίκου της Ελλάδος, αλλά η υποδοχή και η ειδική δέηση έγινε με όλες τις τιμές και τα πρωτόκολλα. Ηχηρές κωδωνοκρουσίες, μέχρι και μετακίνηση της σωρού, για να χωρέσουν εκατέρωθεν της, Εκκλησιαστικοί και Βασιλείς.

Μεγαλώσαμε με τον φόβο μην ακουστεί στην γειτονιά αναφορά στους Βασιλείς, είδαμε δημοσιεύματα και ακούσαμε φωνασκίες ακόμα και για έναν διάπλου τους στα Ελληνικά νησιά, αλλά επί αρχιεπισκοπίας Ιερωνύμου του Β΄ όλα άλλαξαν.

Τον Σεπτέμβρη του 2014 άνοιξε ειδικά η ανακαινιζόμενη τότε Μητρόπολη, για να αναπέμψει ο Αρχιεπίσκοπος, ειδική δέηση για το χρυσό ιωβηλαίο των γάμων του τέως Βασιλικού ζεύγους.

Κάθε χρόνο προβάλλεται όλο και περισσότερο η παρουσία των πολλών συνοδών Ιεραρχών του Αρχιεπισκόπου, στα μνημόσυνα των Βασιλέων στο Τατόι.

Την 1η Ιουνίου 2017 ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, παρέστη στο ναό της Αγίας Βαρβάρας κατά την υποδοχή με κάθε επισημότητα των τέως Βασιλέων Κωνσταντίνου και Άννης – Μαρίας, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την συνοδεία του. Εκεί ήταν και ο πάλαι διάκονος των Ανακτόρων Αρχιμανδρίτης Πατρίκιος Καλεώδης.

Της βασιλικής υποδοχής ακολούθησε ειδική δέηση υπέρ υγείας του Βασιλέως των Ελλήνων Κωνσταντίνου και των οικείων Του. Εμπρός στα λείψανα της μητέρας του Μεγάλου Βασιλέως των Ρωμαίων Αγίου Κωνσταντίνου, Αγίας Βασιλομήτορος Ελένης, ο αρχδιάκονος έψαλε υπέρ των Βασιλέων και του Βασιλόπαιδος.

Και ενώ στην κηδεία του τέως Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Μακαριώτατος δεν είπε δημόσια ούτε ένα «ο Θεός να ευλογεί τους πενθούντες απογόνους του» βρήκε λέξεις για να ευχηθεί με συγκίνηση στον Μεγαλειότατο, την Μεγαλειοτάτη και τον Υψηλότατο Πρίγκηπα Διάδοχο Παύλο, ευλαβέστατο μάλιστα τον προσφώνησε, ώστε να αποβεί η δέηση εις αγαθόν.

Αν όλα αυτά γίνονταν από τον προκάτοχο του σημερινού προκαθημένου των Αθηνών, μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, εφημερίδες, κανάλια, άνθρωποι κάθε τάξης και απόχρωσης, θα διαδήλωναν για το «ανοσιούργημα».

Το ότι σήμερα με κυβέρνηση της Αριστεράς των συνιστωσών, ένας Βασιλιάς περνά απαρατήρητος από την δημοσιότητα, απολαμβάνοντας τις εκκλησιαστικές τιμές και προσαγορεύσεις από έναν Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος κάθισε στους υπουργικούς θώκους μιας σοσιαλιστικής Κυβέρνησης, μπορεί εμάς τους κάποιας ηλικίας να μας στείλει σε ψυχίατρο.

Πάντως επίσημη ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής δεν κυκλοφόρησε.

Συνοπτικός

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.