Υλικά 

  • 2 κονσέρβες τόνου [σε νερό] χονδροκομμένο
  • 500 γρ. πέννες ή βίδες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας.
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουτί κονκασέ ντομάτες ή 5-6 ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 10-15 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι κομμένες στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ξαρμυρισμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 3/4 ποτήρι κρασιού, κρασί άσπρο
  • Λάδι
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πέννες τις λαδώνουμε και τις σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ μεγάλο τηγάνι , σε μέτρια θερμοκρασία, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τη κάπαρη, τον μαϊντανό, τη πιπεριά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσουν και να γίνουν μια πηχτή σάλτσα. 5-10 λεπτά πριν γίνει η σάλτσα, προσθέτουμε τον τόνο και τον αφήνω να πάρουν όλα μαζί δυό βράσεις ακόμα. Αν θέλουμε τις πέννες ανάμεικτες με τη σάλτσα και τον τόνο, βράζουμε λιγότερη ώρα τις πέννες και τις προσθέτουμε μαζί με τον τόνο στη σάλτσα [έχουμε κρατήσει πιο πολύ σάλτσα – δεν τη πήζουμε] και αφήνουμε 8-10 λεπτά να γίνουν. Αν χρειαστεί προσθέστε ζεστό νερό.  Αν θέλουμε χωριστά τις πέννες,  τις βράζουμε κανονικά σερβίρουμε και προσθέτουμε τη πηχτή σάλτσα.