Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 6:30 το απόγευμα, η πανηγυρική υποδοχή, έμπροσθεν του Ιερού Ναού, των ιερών λειψάνων των Αγίων: Ιωάννου του Χρυσοστόμου – Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος – Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου – Παντελεήμονος του ιαματικού – Χαραλάμπους του ιερομάρτυρος – Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας – Βλασίου του ιερομάρτυρος – Τρύφωνος του ιαματικού – Μοδέστου Πατριάρχου ιεροσολύμων – Βουκόλου Επισκόπου Σμύρνης-  Ιεροθέου Επισκόπου Αθηνών Κοσμά του Αναργύρου προερχομένων εκ της ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου – Βάγια Θηβών.

Την ιερά λειψανοθήκη κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και την υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτης στα προπύλαια του Ιερού Ναού πλαισιωμένος από το ιερατείο.

Τα χαριτόβρυτα λείψανα των Αγίων αλλά και του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, τοποθετήθηκαν εντός του Ιερού Ναού σε ειδικό χώρο και θα παραμείνουν μέχρι το πέρας των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» για ασπασμό από τους πιστούς.

Ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός και ομιλία από τον Σεβασμιώτατο.

Έψαλε πολυμελής Βυζαντινός Χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού  Ναού κ. Συμεών Σβανά.

εκ του Ιερού Ναού

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.