Υλικά: (για 8 με 10 μερίδες)
250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
125 γρ. βούτυρο λιωμμένο

600 γρ. κρέμα τυρι
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού

Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε στο μπλέντε μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Όταν το μείγμα γίνει ενιαίο το απλώνουμε σε ένα ταψάκι κατά προτίμηση στρογγυλό και το ψήνουμε στους 180οC για 10-12 λεπτά. Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί, τη ζάχαρη και την κρέμα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Αφού κρυώσει η βάση του μπισκότου προσθέτουμε την κρέμα με προσοχή να είναι ομοιόμορφη και το βάζουμε όλο μαζί στο ψυγείο για μια ώρα. Μόλις κρυώσει καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και το γλυκό μας είναι έτοιμο!