Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν των τριών Νεαπολιτών Αγίων, του Αγίου Γεωργίου του Καππαδόκου και των Νεομαρτύρων Αγίων Αθανασίου του Κουλακιώτου και του Αγίου Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου.

Στη Θεία Λειτουργία συνιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν.Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος και ο επιτόπιος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, στη μεστή νοημάτων και επίκαιρων μηνυμάτων ομιλία του, παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική Περικοπή της «θεραπείας της αιμορροούσης γυναικός» φιλοτέχνησε, αριστοτεχνικώ τω τρόπω, το προτρέτο των «βουλομένων άπτεσθαι» του Θεού. Με ακρίβεια χειρούργου ο Σεβασμιώτατος τόλμησε τομές στο χώρο της Εκκλησίας, της Πολιτικής και της οικογένειας. Όποιος θέλει να αγγίξει το Θεό, Τόν αναζητά με αγάπη εκστατική.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτανεία, την οποία ακολούθησαν με κατάνυξη τοπικοί άρχοντες και πλήθος κόσμου.

6-11-2016 I.N.ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ from imnst.gr on Vimeo.

6-11-2016 Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ (2) from imnst.gr on Vimeo.

6-11-2016 Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ (1) from imnst.gr on Vimeo.

neapoleos_poliouxos1 neapoleos_poliouxos2 neapoleos_poliouxos3 neapoleos_poliouxos4 neapoleos_poliouxos5 neapoleos_poliouxos6 neapoleos_poliouxos7 neapoleos_poliouxos18 neapoleos_poliouxos8 neapoleos_poliouxos9 neapoleos_poliouxos10 neapoleos_poliouxos11 neapoleos_poliouxos13 neapoleos_poliouxos15 neapoleos_poliouxos16 neapoleos_poliouxos12 neapoleos_poliouxos17 neapoleos_poliouxos19 neapoleos_poliouxos20Εκ του Γραφείου Τύπου

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.