Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε το Απόγευμα της Δευτέρας Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νέο Χαλκιόπουλο χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Μετά το πέρας της λειτουργίας, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αμφιλοχίας και των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων. Πλήθος πιστοί, εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών του τόπου και ιερείς της ευρύτερης περιοχής του Βάλτου, έδωσαν το «παρών» στο Χαλκιόπουλο συμμετέχοντας στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη.

Με την ολοκλήρωση της αρτοκλασίας πραγματοποιήθηκε παράσταση χορευτικών τμημάτων στην πλατεία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλκιοπούλων, χορευτικό τμήμα Μαλεσιάδας και Πολιτιστικό Κέντροο Αμφιλοχίας.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου, Τρίτη 15 Μαΐου στο σπήλαιο του Αγίου Ανδρέου του ερημίτου στο όρος Καλάνα Βάλτου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Αυτή την ώρα Πολιτιστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στη θέση «Αγραπιδούλα» με φαγητό γλέντι και παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλκιοπούλων.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.