16 Νοεμβρίου 1996!

20 χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που έφτασε στην Καστοριά ο νέος Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ.

Επληρώθη ο ιστορικός θρόνος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, αυτόν που κόσμησαν με την Αρχιερατεία τους πρόσωπα ηρωικά και άγια, όπως ο Γερμανός Καραβαγγέλης και ο Γρηγόριος Παπουτσόπουλος, από τον Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου αλλά και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου της οδού Αχαρνών, Αρχιμ. Σεραφείμ Παπακώστα.

Παρακάτω, μπορούμε να παρακολουθήσουμε από ερασιτεχνική λήψη βιντεοσκόπηση και φωτογραφικό υλικό, την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή χιλιάδων λαού, τις τότε τοπικές αρχές και παρόντων πολλών Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, μεταξύ των οποίων του Τοποτηρητού Σεβασμιωτάτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Αντωνίου αλλά και του Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου.

Η επίσημη υποδοχή έγινε στις 12 μ. στην πλατεία Ομονοίας, όπου τον καλωσόρισε με θερμά λόγια ο τότε Δήμαρχος Καστοριάς κ. Δημήτρης Παπουλίδης.

Στη συνέχεια, έγινε εν πομπή η μετάβαση στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε η ενθρόνιση κατά το καθιερωμένο τυπικό. Μετά δε και από διάφορες προσφωνήσεις, όπως θα δείτε στο βίντεο, ο Σεβασμιώτατος Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, εκφώνησε τον ενθρονιστήριο λόγο του.

«Τοιούτος γαρ ημίν έπρεπεν αρχιερεύς, όσιος, άκακος, αμίαντος, κεχωρισμένος από των αμαρτωλών..» (Εβρ. 7,26)


kastorias_enthronisi8 kastorias_enthronisi9 kastorias_enthronisi7 kastorias_enthronisi1 kastorias_enthronisi3 kastorias_enthronisi13 kastorias_enthronisi14 kastorias_enthronisi11 kastorias_enthronisi10 kastorias_enthronisi12 kastorias_enthronisi6 kastorias_enthronisi5 kastorias_enthronisi4Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καστορίας

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.