Με την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη και τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Πατρός ημών, Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στο αφιερωμένο προς τιμήν του Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκετε κάτωθεν του κεντρικού ενοριακού Ιερού Ναού, της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόσωπο του σήμερα τιμωμένου από την Εκκλησία, Αγίου Νεκταρίου, επισημαίνοντας πως το ήθος, η πίστη και η ευσέβεια από την οποία διακατέχονταν ο Άγιος Νεκτάριος θα πρέπει να είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος ευλόγησε το κόλλυβο του Αγίου και ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Δημητρίου για την πρόσκληση να συνεορτάσουν τη Μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στον πρώτο ναό που αφιερώθηκε στην μνήμη του στην Αττική.

Το απόγευμα θα ψαλεί στις 17.00 Εσπερινός και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νεκταρίου. Θα ακολουθήσουν στις 19.00 Ιερά Παράκλησις του Αγίου και στις 21.00 Απόδειπνο και Χαιρετισμοί του Αγίου.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.