Στο χωριό Αρχάνι της Δυτικής Φθιώτιδος μετέβη το πρωί του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος όπου χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία και κατόπιν ετέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου, ιδιοκτησίας της οικογενείας Αθανασίου και Αικατερίνης Πολίτη, το οποίο ευρίσκεται στην είσοδο του χωριού και είναι αφιερωμένο στην σήμερα εορτάζουσα Παναγία την Γερόντισσα.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Ποιμενάρχης επαίνεσε την αξιότιμη οικογένεια του κ. Πολίτη για την ανέγερση του Ιερού Παρεκκλησίου, το οποίο είχαν επιθυμία και τάμα στην Παναγία από χρόνια.

Ευχήθηκε δε την πράξη και την επιθυμία τους αυτή να ακολουθήσουν κι’ άλλοι πιστοί και τους ευχήθηκε να έχουν έτη πολλά με αδιάκοπη  την προστασία της Παναγίας. Στη δε κα Αικατερίνη Πολίτη, η οποία τυγχάνει επί πολλά χρόνια ιεροψάλτρια του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής, όπου υπάρχει λειτουργική ανάγκη, ευχήθηκε να της δίδει δύναμη η Παναγία για να υμνεί αδιαλείπτως και μετά ζήλου τον Τριαδικό Θεό.

Μετά το πέρας των ακολουθιών  παρετέθη κέρασμα προς όλους τους παρευρισκομένους εκ μέρους της οικογενείας.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.