Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, ελειτούργησε και ετέλεσε τον Μέγα Αγιασμό στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, παρουσία των Τοπικών Αρχών και πολλών Χριστιανών.

Στη συνέχεια, από το Θρυλικό Γεφύρι της Άρτας, ο Ποιμενάρχης, ετέλεσε την καθιερωμένη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στον Άραχθο ποταμό. Στο μήνυμά του, ο Σεβασμιώτατος είπε, πως η ημέρα των Φώτων μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία. Διότι, στην Βάπτιση του Χριστού, σχίσθηκαν οι ουρανοί και ενώθηκαν τα επουράνια με τα επίγεια. Η ταπείνωση, που επέδειξε ο Κύριος, είναι η οδός, για να ενωθεί ο άνθρωπος με τον Θεό και με τον κάθε συνάνθρωπό του. Και με αυτό τον τρόπο να φωτισθεί η ψυχή του καθενός, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία. Το θρυλικό γεφύρι της Άρτας ενώνει. Και έχει και αυτόν τον συμβολισμό. Ο άνθρωπος πρέπει, να φιάχνει γέφυρες, ώστε ανεμπόδιστα, να κοινωνεί με τον Θεό και με τον συνάνθρωπο. Όμως, για να φιαχτεί γέφυρα, χρειάζεται θυσία. Όπως άλλωστε, λέει ο θρύλος για το γεφύρι, στο οποίο βρισκόμαστε. Ας θυσιάσουμε το εγώ μας, για να είναι το νέο έτος πιο φωτεινό από το προηγούμενο, πράγμα το οποίο και εύχομαι, κατέληξε ο Μητροπολίτης Άρτης.

Μετά την τελετή της κατάδυσης, ο Δήμος Αρταίων έκοψε την βασιλόπιτα, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος.

theofania_artis1 theofania_artis2 theofania_artis3 theofania_artis4 theofania_artis5 theofania_artis6 theofania_artis8 theofania_artis9 theofania_artis10Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.