Αποστολή Καλαμπάκα: Αθανάσιος Τζάνης

Την 30η του μηνός Απριλίου, Κυριακή των Μυροφόρων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας ετελέσθη τό τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ.

Της Θείας Λειτουργίας και του ιερού μνημοσύνου προΐστατο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανός πλαισιωμένος από τους Μητροπολίτες πρ. Αυλώνος κ. Χριστόδουλο, Γλυφάδας κ. Παύλο, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Παροναξίας κ. Καλλίνικο, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα και τον τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο.

Στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ, ο οποίος καθημερινά προσέφερε τον εαυτό του στην διακονία του ποιμνίου του αναφέρθηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονή Αγίας Τριάδας Μετεώρων Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δομέτιος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου, στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας, όπου αναπαύεται το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Σεραφείμ, τελέσθηκε τρισάγιο επί του τάφου του.

Του αξιομακαρίστου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ είη πανσέβαστος η μνήμη του, ατελεύτητος, αγήρως και αιωνία.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.