Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής μοναχής Άννας, διευθύντριας του Ιδρύματος “Αγία Ταβιθά”.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσφορά της μακαριστής γερόντισσας στην προστασία των εμπερίστατων παιδιών. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η μακαριστή αγάπησε από την νεαρά της ηλικία το Θεό εμπνεόμενη από τα λόγια του Ευαγγελίου, που τονίζουν την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, εκφράζοντας την αγάπη της προς τα εμπερίστατα παιδιά στο Ίδρυμα της Αγίας Ταβιθάς, που ανέθρεψε πολλά παιδιά και προσέφερε προστασία, αγάπη και στοργή. Την ενέπνεε το παράδειγμα της Αγίας Ταβιθάς, η οποία ήταν πλήρης αγάπης και ελεημοσυνών, όπως περιγράφεται στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύει την ψυχή της και να της χαρίζει τα αγαθά “ἅ ὀφθαλμός οὐκ εἶδε καί οὗς οὐκ ἤκουσε καί ἐπί καρδίαν ἀνθρώπου οὐκ ἀνέβη”, τα οποία ετοίμασε ο Θεός για όλους εκείνους που Τον αγάπησαν.

thiv1Γράφτηκε απο τον/την Ι.Μ. Θηβών

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.